Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2221 311757
Blog thumbnail

Υπάρχει άραγε ενα ασφαλές μέρος οπου όλες οι γυναίκες μπορούν να χαλαρώσουν;

Blog thumbnail Κατηγορία:

Την Oλιβέρα τη γνώρισα σε ενα απο τους Κύκλους γυναικών που οργανώνει.

Με κέρδισε η ηρεμία και η ασφάλεια που ένιωσα μαζί της.

Ψυχολόγος στο επάγγελμα μπορεί να ”αφουγκραστεί”τις ανάγκες των γυναικών που συμμετέχουν σε αυτά τα όμορφα βιωματικά εργαστήρια και μπορεί να σε κάνει να νιώσεις δυνατή και έτοιμη να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι προσωπικής εξέλιξης.

Ας αφήσουμε την ίδια να μας πει περισσότερα:

1.Μίλησε μας για σένα και με τι ασχολείσαι

Ήρθα στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια, γνώρισα τον άνδρα μου στη χώρα μου, στη Σερβία, σε ένα σεμινάριο διαλογισμού και αυτό ήταν. Αποφάσισα και ήρθα. Ζούμε στην επαρχεία, αλλά είναι πολύ όμορφα, δίπλα στη θάλασσα και στα βουνά. Με τον άνδρα μου κάναμε πολλά ταξίδια στην πορεία της εσωτερικής μας αναζήτησης. Αυτά τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Έχουμε έναν γιο, τον Ιωάννη.

Είμαι ψυχολόγος και εργάζομαι στο κέντρο μου: Κέντρο προσωπικής εξέλιξης «Πορεία Ζωής». Κάνω ατομικές συνεδρίες και οργανώνω κύκλους γυναικών, όμορφα βιωματικά εργαστήρια για γυναίκες.

View this post on Instagram

Όταν ο γιος μου πήγαινε προνήπιο, κάθε μέρα μαζευόμασταν με τις μαμάδες μπροστά στο νηπιαγωγείο, πριν να σχολάσουν τα παιδιά μας και περιμέναμε να τα παραλάβουμε.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Παρατήρησα ότι αυτές οι μικρές συναντήσεις (5-10 λεπτών) ήταν πολύ ευχάριστες για εμάς, τις γυναίκες. Είχαμε την ευκαιρία για λίγο να εκφραστούμε, να ακούσουμε η μια την άλλη, να καταλάβουμε ότι μας απασχολούν τα ίδια ερωτήματα και να μοιραστούμε μαζί μικρές στιγμές της καθημερινότητας μας.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Έτσι, σιγά-σιγά γεννήθηκε η ιδέα για τον Κύκλο γυναικών .….⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Από τότε πέρασαν 8 χρόνια. Νιώθω ευλογημένη, ευτυχισμένη και περήφανη για όλους τους Κύκλους που έγιναν και που θα γίνουν.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Έχω τους πελάτες μου με τους οποίους δουλεύω προσωπικά. Συνεργάζομαι με Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, αλλά οι Κύκλοι γυναικών είναι κάτι άλλο.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Είναι το αγαπημένο μου κομμάτι μέσα από το οποίο νιώθω ότι εξελίσσομαι εγώ η ίδια όπως και όλες οι γυναίκες που συμμετέχουν. Νιώθω ότι μετά από κάθε μας συνάντηση γινόμαστε καλύτερες… για τον εαυτό μας και για τον κόσμο στον οποίο ζούμε.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ο Κύκλος γυναικών δεν είναι ομάδα ψυχοθεραπείας.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Στον Κύκλο γυναικών δεν έρχονται οι γυναίκες να ζητήσουν ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Κύκλος γυναικών είναι ένα δώρο που κάνετε στον εαυτό σας επειδή θέλετε να είσαστε καλύτερες και να πηγαίνετε μπροστά: όπως ένα μασάζ, μάθημα χορού, γυμναστήριο……⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Κύκλοι γυναικών υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και όλο και περισσότερες γυναίκες αναφέρουν πόσο αλλάζει η ζωή τους μέσα από τους Κύκλους.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ……………………………………………………..⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #πορεία_ζωής #κύκλος_γυναικών #γυναίκες #προσωπική_εξέλιξη #θετική_ψυχολογία

A post shared by Olivera M. Tzanetou (@olipsychology) on

2.Πόσο ”δύσκολο”είναι να δουλεύεις με γυναίκες?

Για εμένα είναι πολύ όμορφο να δουλεύω με τις γυναίκες.

Οι γυναίκες έχουν μέσα τους μια ιδιαίτερη ενέργεια η οποία δημιουργεί, ανανεώνετε συνέχεια, είναι πολύ δυνατή και όμορφη.

Οι ίδιες οι γυναίκες πολλές φορές δεν το αναγνωρίζουν αυτό και το ξεχνάνε.

Μου αρέσει να είμαι μαζί τους σε αυτό το δρόμο της αυτογνωσίας, αυτοανακάλυψης και ενθύμησης.

3.Οι γυναίκες είναι δεκτικές στην αυτοφροντίδα?

Νομίζω ναι, είναι μέσα στη φύση μας, απλά το έχουμε ξεχάσει και τώρα είναι ο καιρός που οι γυναίκες μαθαίνουν να βλέπουν τον εαυτό τους διαφορετικά και να προσφέρουν στον εαυτό τους πραγματική αυτοφροντίδα.

Αυτήν η οποία μεταμορφώνει τον εαυτό τους και με αυτό τον τρόπο και τον κόσμο μας.

4.Μίλησε μας για τον ”Κύκλο Γυναικών”.Τι είναι και που απευθύνεται?

Κύκλος Γυναικών είναι ένα ασφαλές μέρος για όλες τις γυναίκες όπου μπορούν να δώσουν χρόνο στον εαυτό τους να χαλαρώσουν, να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν ή καλύτερα να πω να θυμηθούν τη φύση τους, τη δημιουργική τους δύναμη.

Όλο αυτό γίνεται με ένα διαφορετικό μοίρασμα και μια ιδιαίτερη επικοινωνία.

Χρησιμοποιούμε πολλές ασκήσεις χαλάρωσης και αυτογνωσίας. Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες οι οποίες είναι ανοιχτές σε αυτό το κάλεσμα.

5.Τι μπορεί να προσφέρει?Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε?

Η συμμετοχή στον Κύκλο Γυναικών μας προσφέρει ένα βίωμα το οποίο μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα που συμμετέχει.

Μπορεί να μας προσφέρει: Χαλάρωση, απελευθέρωση, αναγνώριση, αποδοχή, αληθινή επικοινωνία… Δεν υπάρχει το «πρέπει». Καλό είναι να δίνουμε ευκαιρίες στον εαυτό μας.

6.Πόσο δύσκολο είναι να ”εμπιστευτούμε”ενα Κύκλο Γυναικών?

Για τις γυναίκες είναι δύσκολο να πάρουν την απόφαση να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο, υπάρχει φόβος της κριτικής και ανασφάλεια.

Από τη στιγμή που παίρνουν την απόφαση και δίνουν την ευκαιρία στον εαυτό τους και στον κύκλο, τα πράγματα αλλάζουν επειδή στην αρχή του κύκλου πάντα υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες οι οποίοι προστατεύουν κάθε γυναίκα που συμμετέχει.

7.Εμείς που μένουμε μακριά μπορούμε να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους συναντήσεις?

Και βέβαια. Στο μέλλον, είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν κύκλοι γυναικών παντού. Αυτή τη στιγμή γίνονται πολλοί κύκλοι και online σε όλο τον κόσμο. Είναι όμορφο να συναντάς γυναίκες από όλο τον κόσμο κα να μοιράζεσαι μαζί τους.

Εγώ κάθε μήνα οργανώνω τρεις Κύκλους Γυναικών online, ο καθένας με διαφορετικό θέμα.

8.Σύμφωνα με την εμπειρία σου ως τώρα τι είναι αυτό που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε εύκολα?

Το εγώ μας.

Είναι δύσκολο να βγούμε από το ατομικό και να νιώσουμε πραγματικά ότι είμαστε κομμάτι του συνόλου.

9.Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι ερωτήσεις #μενουμεσπιτι λόγω του κορονοιού.Τι πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε?

Να βρούμε τον τρόπο να ακούσουμε τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας και τον πλανήτη μας. Να είμαστε σε πραγματικό άκουσμα. Αυτό το άκουσμα θα μας οδηγήσει.

10.Που μπορούμε να σε βρούμε?

Στο fb στη σελιδα μου https://www.facebook.com/oliveramtzanetoupsihologos/

Στο instagram @olipsychology

p.s.*Σε ευχαριστώ Ευσταθία μου για την ευκαιρία να μιλήσω για τους Κύκλους Γυναικών. Και εσύ κάνεις σπουδαία δουλειά σε αυτή τη συλλογική ανάβαση και έκφραση της θηλυκής ενέργειας

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shopping cart

0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.